Доскорошната №1 в световната ранглиста Наоми Осака (сега на четвърта позиция) oбясни, че е била нервна в първия мач от турнира в родния си град Осака. Японката победи трудно във втория кръг българската квалификантка Виктория Томова със 7:5, 6:3, след като навакса ранни пробиви пасив и в двата сета.

"Бях нервна, защото много исках да спечеля. Сега, след като успях, се чувствам облекчена. Мисля, че мога да бъда доволна от определени компоненти от играта ми. Винаги се чувствам добре тук. Разбира се, винаги има и допълнително напрежение, защото играя в родния ми град. Старая се това да не ми влияе негативно", коментира Осака.

"Наясно съм, че започнах лошо и в първия, и във втория сет. Взех много грешни решения в първите геймове. Но извън това, знаех, че съм по-добрата и аз диктувам посоката на срещата. Това ми даваше увереност, че когато се справя с непредизниканите грешки, ще спечеля. Със сигурност за следващите ми мачове ще трябва да подобря процента на вкаран първи сервис. Днес той не беше висок, но честно казано, това е така още от Синсинати. Трябва да работя върху този компонент", допълни двукратната шампионка в турнири от Големия шлем Наоми Осака.