Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Сеговия, с награден фонд 106,500 евро. В първия си мач от основната схема българинът победи Джеси Хута-Галунг от Холандия със 7:5, 4:6, 7:6 за 2 часа и три минути игра.

В първия гейм Гришо започна добре и поведе набързо с 3:1 гейма, като реализира и пробив. След това обаче съперникът му, който е влизал в топ 150 изравни и се стигна до 3:3. Двамата заиграха гейм за гейм до 5:5. Григор спечели следващото си подаване и завърши блестящо сета с пробив на нула.

Вторият сет започна с гейм за българина, но след пробив Галунг поведе с 4:2. Двамата си размениха геймове за 5:3. Последва нов за Григор – 4:5. В десетия при свое подаване холандеца дръпна с 40:0, но Димитров изравни. Силите му стигнаха само за това и загуби сета с 4:6.

Решителният трети бе напълно равностоен. Двамата печелеха подаванията си, но не стигнаха до пробив и трябваше да определят победителя с тайбрек. Димитров спечели със 7:5. Съперникът на Григор реализира 22 аса в мача, срещу само 14.

С класирането за втория кръг българинът печели 12 точки за ранглистата и най-вероятно в понеделник за първи път ще влезе в топ 300.

Във втория кръг ще срещне седмия поставен Роко Каранушич, който е на 119-ата позиция в ранглистата на АТП. Хърватинът е стигал до номер 88 и има 3 титли от веригата Чалънджър./БЛИЦ