Най-добрият български тенисист Григор Димитров разбра жребия си на ATP 250 турнира в Марсилия, който ще се проведе през следващата седмица.

Гришо е поставен под №2 в надпреварата, като ще почива в първия кръг. Във втория рунд го очаква двубой срещу американеца Себастиан Корда или квалификант.

След това е възможен сблъсък срещу осмия поставен Иржи Лехечка от Чехия на четвъртфиналите, а на полуфинал Димитров може да се изправи срещу Карен Хачанов или Феликс Оже-Алиасим. Водач на схемата е Хуберт Хуркач, като в горната половина са още Уго Умбер, Алехандро Давидович-Фокина и Лоренцо Музети.

Ако Корда премине първото си предизвикателство, то той ще се изправи срещу Димитров във втория кръг. Това би бил втория мач помежду им в ATP тура, като досега балансът е 1-0 в полза на американеца след успеха му с 4:6, 6:1, 6:2 на турнира във Вашингтон през 2022-ра.

Григор направи силен старт на годината и вече има една титла на сметката си, след като спечели турнира в Бризбън в началото на януари. След това българинът достигна до третия кръг на Australian Open, където обаче бе спрян от португалеца Нуно Боржеш.