Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Сарасота (САЩ).

Поставеният под номер 12 в пресявките Андреев надделя над 17-годишния французин Артюр Фил с 6:3, 6:2 за 75 минути. Българинът, който е 403-и в света, взе първия сет с единствен пробив в шестия гейм.

Във втората част родният тенисист доминираше още повече срещу 431-ия в класацията на АТП Фил и затвори мача със серия от четири поредни гейма.

С успеха Андреев заработи 520 долара и 2 точки за световната ранглиста, а за влизане в основната схема той ще се изправи срещу победителя от двубоя между номер 5 Ник Хард (Доминиканска република) и Моез Ешарги (Тунис).

Александър Лазаров също започна с победа в квалификациите на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Барлета (Италия).

Алекс победи с 6-3, 6-2 участващият с „уайлд кард" представител на домакините Джузепе Треска. Срещата продължи 58 минути.

Лазаров дръпна с 5:2 в първия сет и го затвори с 6-3. Във втора част Алекс поведе и спечели с 6-2. Той заработи 2 точки за световната ранглиста, в която заема 411-ото място.

За влизане в основната схема Лазаров ще играе срещу победителя от мача между Милян Зекич (Сърбия) и Садио Думбия (Франция).