Димитър Кузманов и Адриан Андреев получават "уайлд кард" за основната схема на изключително силното четвърто издание на Sofia Open 2019.

"Димитър Кузманов прави много силна година и стигна до най-доброто си класиране в световната ранглиста. Показа много добри резултати и на чалънджъри. Адриан Андреев започва 2019 г. като №2 в ранглистата на ITF за юноши до 18 години, завоюва и титла от Големия шлем. 

Мико и Адриан са двамата най-заслужили да вземат "уайлд кард". Имаме честта именно в България да се проведе един от най-силните турнири от  сериите АТР 250, може би и най-силният от всички. Кузманов и Андреев получават шанс да премерят сили с някои от най-добрите тенисисти в света и да натрупат безценен опит. Призовавам българите да дойдат в "Арена Армеец" и да подкрепят нашите момчета, защото съм убеден, че те ще им носят много радост занапред", заяви Тодор Енев, капитан на националния отбор на България за Купа "Дейвис".
 
За Кузманов това ще бъде четвърто участие в София с покана, а за Андреев е трето.
 
Шампионът на единично от Държавното първенство по тенис за мъже в зала и финалистът в надпреварата ще получат „уайлд кард“ за квалификациите на Sofia Open 2019. Шампионите на двойки от държавното ще влязат директо в основната схема на големия турнир от сериите АТP 250 .
 
Sofia Open 2019 е от 3 до 10 февруари в „Арена Армеец“.