Новак Джокович е в Абуд Даби за 12-ото издание на демо надпреварата, която се провежда в Международния тенис център „Zayed Sports City“. Носителят на 16 титли от Големия шлем съчетава полезното с приятното, като го прави не само в компанията на велики шампиони, но и на атрактивни личности.

Ноле се събра с тенис фрийстайлъра Стефан Божич, което превърна тренировката на бившия №1 в състезание по техника, трикове и сръчност. Божич е един от най-популярните тенис фристайлъри в света и е близък приятел с много от звездите на АТР. А в Абу Даби впечатли сънародника си Джокович.

Новак започва турнира с двубой срещу Стефанос Циципас, който надигра Андрей Рубльов. В същия ден на полуфиналите играе и Рафаел Надал – той ще срещне победителя от мача между Карен Хачанов и Хьон Чунг.

Миналата година при мъжете Новак Джокович осъществи обрат над Кевин Андерсън, като го надви с 4-6 7-5 7-5 на финала. По този начин световният номер 2 завоюва своя четвърти трофей от надпреварата и по този показател изравни Рафаел Надал. Южноафриканецът отрази четири мачбола в третия сет, но не успя да спре устрема на сърбина.