Финалистът от последните две издания на „Ролан Гарос“ Каспер Рууд се класира за втория кръг на турнира. На централния корт "Филип Шатрие" норвежецът надделя с 6:3, 6:4, 6:3 над бразилеца Фелипе Мелигени Алвеш.

Рууд, който през миналата година отстъпи в мача за титлата на Новак Джокович, а година по-рано бе победен и от Рафаел Надал, нямаше никакви трудности срещу квалификанта Мелигени Алвеш.

Седмият в схемата норвежец реализира общо четири пробива в мача - по един в първия и втория сет и два в последния, и не допусна да загуби подаването си нито веднъж. Общо за целия мач Мелигени Алвеш стигна само до една възможност за пробив, но я пропусна.

Във втория кръг Рууд ще срещне победителя от двойката между Валентен Вашеро (Монако) и Алехандро Давидович Фокина (Испания).

Успешен старт на "Ролан Гарос" направи и аржентинецът Томас Мартин Ечевери, който през миналата година игра четвъртфинал в Париж. Ечевери, номер 28 в схемата, спечели с 3:6, 6:2, 6:1, 6:4 срещу френския представител Артур Казо.

Казо взе първия сет благодарение на пробив, който осъществи в средата му. След това обаче Ечевери пое контрол над мача и взе бързо втория и третия сет. Аржентинецът поведе с пробив и в началото на четвъртия, но Казо показа голяма борба и на два пъти успяваше да изравни след изоставане с брейк.

Решителният момент дойде в деветия гейм, когато Ечевери направи третия си пробив в сета и този път това му бе достатъчно за победата. Във втория кръг аржентинецът очаква победителя от мача между французина Артур Риндеркнех и австралиеца Адам Уолтън.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК