Двукратната шампионка на „Уимбълдън“ Петра Квитова (Чехия) се класира за втория кръг на турнира в „Ол Инглънд Клъб“, след като се наложи над италианката Ясмин Паолини с 6:4, 6:7(5), 6:1.

Квитова, която е поставено под номер 9 в схемата, победи Паолини и миналата година в турнира, съща в три сета. Чехкинята завърши мача с 8 аса и 36 печеливши удара.

Във втория кръг 33-годишната Петра Квитова ще изправи срещу победителката от двубоя между Аляксандра Саснович и испанката Нурия Парисас Диа, който беше прекъснат при 6:2 за тенисистката от Беларус.

Друга чехкиня - Каролина Плишкова, която е поставена на „Уимбълдън“ под №18, изненадващо отстъпи на сръбкинята Наталия Стеванович, която се наложи с 6:2, 6:3 за малко повече от час.

Американката Мадисън Кийс нямаше проблеми срещу британката Сони Картал - 6:0, 6:3. Дона Векич от Хърватия, който е №20 в схемата, надигра на старта китайката Шуай Чжан с 6:2, 6:3. Тя ще играе във втория кръг срещу американката Слоун Стивънс, която се наложи в два чисти сета срещу Ребека Петерсон от Швеция.