С един милион и 600 хиляди евро по-богат ще бъде победителят от тазгодишния финал на "Ролан Гарос" между Рафаел Надал и Новак Джокович (начало 16:00 часа), а загубилият ще вземе двойно по-малка сума.

Сърбинът и испанецът излизат в 56-и сблъсък помежду си, като Джокович има три победи повече от съперника си (29:26).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Успех днес ще позволи на Джокович да се укрепи на върха в ранглистата с 12540 точки, докато Надал няма да прибави нищо към 9850-те си, тъй като има да защитава 2000 като шампион от последното издание на турнира.

Финалът може на сърбина да се доближи само на една титла зад Надал по отношение на спечелените турнири от Големия шлем (19:17 в полза на испанеца) към момента, а победа за Надал би означавала равенство на върха, където лидер е Роджър Федерер с 20 трофея.

Освен това победа на Джокович ще го направи първият, печелил турнирите от Големия шлем (в САЩ, Австралия, Франция и Великобритания) поне по два пъти, докато Надал се цели в 13-а титла в Париж и общо 100-на победа в турнира.

По отношение на победите в "Ролан Гарос" Надал води с 12:1, испанецът има превес и в сблъсъците им на турнира (6:1 победи) и 17:7 във всичките им срещи на клей.