ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Първата ракета на България Григор Димитров води с 6:1, 7:6 на французина Лука Пуйе в двубой от втори кръг на “Ролан Гарос”. Срещата се играе на втория по големина корт „Сюзан Ленглен”, но бе прекъсната понеже над Париж заваля дъжд.

Ако победи Димитров ще се класира за трети кръг и ще стане първият българин, който ще играе в този кръг на турнир от “Големия шлем”.

В първи кръг Гришо се наложи над Алехандро Файа (6:4, 1:0 и отказване), докато младокът Пуйе надви с 3:0 сета Алекс Кузнецов (САЩ).

Победителят от срещата между Димитров и Пуйе ще срещне Новак Джокович или Гуидо Пейа (Аржентина) в трети кръг.

Гледайте на живо - ТУК, ТУК и ТУК.


puie.jpgЛука Пуйе - Григор Димитровgrigorch.jpg
1:6, 6:7(4)








Първи сет

Срещата започна трудно за Димитров, който сервира. Пуйе дръпна с 30:0, но хасковлията спечели следващите 3 разигравания. Последва двойна грешка, след която българинът успя да вземе трудно първия гейм – 1:0.

Димитров започна да показва класата си успя да пробие още първия сервис гейм на Пуйе – 2:0. С три мощни подавания хасковлията спечели третия гейм на 0 и дръпна с 3:0.

Французинът най-после успя да спечели гейм при следващото си сервиране. Макар и трудно той намали резултата в сета на 3:1. Димитров обаче веднага възстанови разликата след гейм на 30 – 4:1.

Българският тенисист показа, че има много повече качества от съперника си и за втори път в този първи сет го проби за 5:1 в своя полза. Димитров не се затрудни при сервиса си за затваряне на сета и след гейм на 15 направи резултата 6:1 в своя полза и 1-0.


Втори сет


Пуей започна добре сета – със спечелен на 15 гейм – 0:1. Димитров обаче бързо възстанови равенството – 1:1. Българинът получи възможност за пробив в третия гейм и не я пропусна – 2:1 в негова полза.

При втория си сервис гейм българинът бе максимално затруднен от Пуйе, който показа самочувствие в няколко поредни разигравания. Все пка Гришо успя да вземе своето и дръпна с 3:1 гейма.

Френският тенисист показа, че няма да се предаде и въпреки, че изоставаше в гейма успя да стигне до успех – 3:2 за Димитров.

Две непредизвикани грешки на Димитров направиха оспорван сервис гейма му. Пуй получи три последователни възможности да пробие, Григор прати топката в аут и 3:3. Това даде импулс в играта на Пуйе, който спечели следващия гейм на 0 и за пръв път поведе в резултата – 3:4.

При следващият се сервис Димитров постигна първи ас, с който направи резултата 4:4. Френският тенисист бе затруднен при подаването си, но успя да измъкне гейма, с което направи така, че Гришо да сервира за оставане в сета – 4:5.

Димитров успя да стабилизира сервиса си и с гейм на 0 изравни резултата – 5:5. Пуйе отново си взе безпроблемно сервис гейма и дръпна с 6:5. Димитров спечели следващия гейм отново на 0 и се стигна до тайбрек - 6:6.

В него Димитров започна с минипробив, но веднага сбърка при свой сервис 1:1. Двата взеха по едно разиграване и резултата в тайбрека отново бе равен – 2:2. Гришо дръпна с 4:2 след две успешни разигравания, а лош форхенд в мрежата на Пуйе направи резултата 5:2 в полза на българина. Французинът спечели двете разигравания при свой сервис и намали на 5:4. Две успешни разигравания за хасковлията и сета е за него – 7:6 и 2-0.