Дъжд спря срещите от първия кръг на турнира по тенис "Загорка къп" от сериите "Чалънджър" на АТП с награден фонд 85 000 евро. Мачовете на ТК "Левски" в Борисовата градина стартираха в 11:00 часа днес, като само два завършиха до този момент.

Германецът Флориан Майер, бивш номер 33 в света, победи без особени проблеми Рикардо Осевар от Бразилия с 6:2, 6:3. Четвъртфиналистът от "Уимбълдън" през 2004 година контролираше срещата и заслужено стигна до успеха след около час и половина игра.

В друга среща Мартин Алунд от Аржентина се справи трудно с Дийтер Киндлман (Германия) с 6:3, 0:6, 6:4. Така Алунд ще играе във втория кръг срещу победителя от двубоя между първата ракета на България Григор Димитров и поставения под номер 2 в схемата Стийв Дарси (Белгия), който по програма е утре от 12.30 часа на корт 1.

Дъждът прекъсна срещата на полуфиналиста от "Ролан Гарос" за 1999 година Доминик Хърбати (Словакия) срещу Константинос Економидис (Гърция). 31-годишният Хърбати, бивш номер 12 в света, водеше с 6:3 и 1:0 след малко повече от половин час игра, когато заваля. Словакът, който има 6 титли от турнири на АТП, спечели първата част за 29 минути след пробиви в седмия и в деветия гейм.

По програма след края на мача между Хърбати и Економидис на корта трябва да излезе българинът Тихомир Грозданов, която ще се изправи срещу германеца Александър Флок.