Новак Джокович изненадващо се затрудни с германеца Доминик Кьопфер, но след победа с 6:3, 4:6, 6:3 се класира за 1/2-финалите на силния "Мастърс" в Рим. В спор за място на финала сърбинът ще се изправи срещу младия норвежец Каспър Рууд, който по-рано през деня обърна Матео Беретини след здрава трисетова битка.

Джокович за пореден път демонстрира нерви на корта. Той беше ядосан на слабата си игра и счупи ракетата си, но за разлика от US Open този път не успя да наруши правилника до такава степен, че да бъде отстранен от турнира.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В първия сет Ноле дръпна с 4:0 след два брейка в подаването на немеца, но много изненадващо Кьопфер успя да върне и двата пробива и да вземе три поредни гейма.

Джокера обаче се окопити и пак поведе с пробив, този път за 5:3. След това спечели подаването си, а с това и самия сет. Втората част започна силно за сърбина, който проби още в първия гейм, но в шестия Кьопфер успя да направи брейк в подаването на Ноле.

Германецът изненадващо стигна до пробив в десетия гейм и така прати мача в трети решителен сет. В него Джокович осъществи брейк в подаването на Кьопфер в третия гейм, а след това стигна и до втори пробив в деветия, като по този начин спечели срещата.