Световният номер 2 в тениса Новак Джокович се присъедини към клуба "Шампиони на мира", съобщи официалният сайт на сръбският тенисист. В него членуват над 50 топ спортисти от всички краища на планетата, които са се ангажирали да пропагандират мира, посредством спорта и неговите ценности.

Клубът "Шампиони на мира" е създаден от организацията "Мир и Спорт", която се намира на територията на Монако и е под патронажа на принца на Княжеството Албер II.

"Много съм горд, че бях поканен да стана шампион на мира. Искам да върна на света радостта и удовлетворението, които получих от тениса. Твърдо вярвам, че спортът трябва да служи на каузата на мира чрез подобряване на живота на младите хора и построяването на мостове между различните общества. Искам и аз да дам своя принос и да стана посланик на мира и това е чудесна възможност да го направя", каза Новак.

В "Шампиони за мир" членуват още Сергей Бубка, Франки Фредерикс, Кати Фрийман, Елена Исинбаева, Кристиан Карембьо, Уилсън Кипкетер, Себастиен Льоб, Пола Радклиф и други.