Световният №1 Новак Джокович обърна подгласника си в ранглистата на ATP Даниил Медведев с 4:6, 6:3, 6:3 и спечели шеста титла на "Мастърс" 1000 турнира във френската столица Париж. Сърбинът и руснакът предложиха изумителен тенис на много високо ниво в зала „Берси“, а Ноле не само детронира Медведев, който спечели трофея преди 12 месеца, но и взе частичен реванш за поражението от него на US Open тази година. 

След полуфиналите стана ясно, че Джокович ще завърши годината като №1 за рекорден седми път в кариерата си и ще изпревари легендарния американец Пийт Сампрас, който бе първи в ранглистата на ATP 1993-а и 1998-а година, а след триумфа в Париж има вече рекордни 37 “Мастърс” титли. По този начин сърбинът задмина и най-популярният испански тенисист Рафаел Надал. Матадора остава с 36 трофея на сметката си.

В Париж се игра едва втория финал между номер 1 и номер 2 в световната ранглиста от 1990 година насам, когато водачът Стефан Едберг надви подгласника си Борис Бекер.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ноле допусна 12 непредизвикани грешки в първия сет и солидният от основната линия Медведев взе предимство след 42 минути игра и пробив повече на сметката си. След това сърбинът смени тактиката и започна да залага изключително на сервис-мрежа, като в същото време повиши нивото на ударите от дъното на корта и изчисти неточностите, печелейки драматично втория сет. Руснакът имаше три шанса за пробив в деветия гейм, но ги пропиля и в крайна сметка Джокович изравни резултата. Шампионът от US Open се пропука на свой сервис в решителния трети сет и не можа да заличи пасива от два пробива, които помогнаха на Джокович да ликува с титлата.

Джокович записа рекордна 227-ма победа над съперник от топ 10 в ранглистата и спечели 86-и трофей (има и 17 загубени финала). Медведев изостава с 4-6 в двубоите с Джокера и не успя да стане единственият действащ тенисист, който има 50-процентова успеваемост срещу сърбина при поне 10 изиграни срещи. Ноле има 48 победи в 54 мача през сезона, а във френската столица спечели първа "Мастърс" титла през 2021 година.