Новак Джокович продължава да мечтае за първия си триумф на "Ролан Гарос", след като днес не остави шанс на деветкратния шампион на турнира Рафаел Надал, надигравайки Краля на клея със 7:5, 6:3, 6:1 по пътя си към полуфиналите в Париж. Следващият съперник на Ноле ще бъде Анди Мъри, който елиминира Давид Ферер след успех със 7:6, 6:2, 5:7, 6:1.

"Тактиката ми беше да съм агресивен и фокусиран във всяко едно разиграване, но не е лесно да го направиш, когато играеш срещу Рафа. Наясно съм, че това бе една голяма победа за мен, на която ще се насладя тази вечер, но утре е нов ден и трябва да продължавам напред. Това беше само мач от четвъртфиналите, а аз искам да се боря за титлата, тъй като заради това съм тук", коментира Джокович.

"Вече обаче трябва да пренасоча мислите си към полуфиналите", добави световният №1, който в опит да направи поредната си крачка към Кариерен Голям шлем ще се изправи срещу Анди Мъри. "В момента той играе страхотен тенис. Движи се много добре по корта, сервира много добре и притежава едни от най-добрите удари в тениса през последните 10 години. Анди е много талантлив, а освен това е невероятен боец и играч, който има голям опит в подобни мачове", завърши Джокович.