Новак Джокович похвали Григор Димитров след зрелищния мач, който сърбинът спечели с 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(6) и се класира на финала на "Уимбълдън" за сметка на българина. Ноле заяви, че Григор е топ играч и заслужава уважение.

"Играх срещу бъдеща звезда. Всъщност Григор вече е топ тенисист, на четвъртфиналите победи и Мъри, и определено заслужава уважение. За него това бе първи полуфинал на турнир от шлема, но въпреки това се бореше здраво и като цяло се получи много тежък мач", започна Ноле изказването си веднага след 1/2-финала.

"Григор притежава качествени удари, особено форхенда в движение. Играе еднакво добре в атака и защита. Това е част от играта му, която подобри драстично в последната година. Затова и добрите резултати не закъсняват. Поздравявам го", продължи Джокович.

"Четвъртият сет можеше да бъде спечелен и от него. Започнах добре и водех с пробив, но след това, подобно на предишния ми срещу Чилич, сега отново позволих на противника ми да се върне в мача. Като цяло съм радостен, че достигнах нов финал на "Уимбълдън. Радвам се, че бях част от още един интригуващ мач и се надявам, че на зрителите им е харесал", каза още сърбинът.

"Сега гледам напред към мача за титлата. Няма значение срещу кого ще играя в неделя. Жаден съм за още титли от Големия Шлем, особено след като загубих последните си три финала, и то в мачове, които можех да спечеля. Ще бъде голямо предизвикателство, голям мач. Финалът на "Уимбълдън" - най-големият турнир в нашия спорт", добави Джокович в интервюто си на корта.