Големите съперници на Рафаел Надал за званието Най-велик тенис играч за всички времена - Новак Джокович и Роджър Федерер реагираха на драматичната му победа след обрат с 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5 над Данийл Медведев в тазгодишния финал на Аустрелиън Оупън.

Двамата писаха с няколко минути разлика в социалните мрежи и изразиха възхищението си от невероятното му постижение - 21 титли от Големия шлем, докато сърбинът и швейцарецът останаха с по 20.

"Поздравления за Рафаел Надал за 21-ата титлата от Големия шлем. Удивително постижение. Винаги впечатляващ борбен дух, който е надделявал и друг път. Даниил Медведев даде всичко от себе си, като игра със страстта и решителността, които очаквахме от него", написа сърбинът в "Туитър".

Федерер също се включи и поздрави Надал, наричайки го свой голям приятел и голям съперник.

"Какъв мач! Към моя приятел и голям съперник Рафаел Надал - сърдечни поздравления, че се превърна в първия тенисист в историята с 21 титли от Големия шлем. Преди няколко месеца се шегувахме, че и двамата сме на патерици. Невероятно. Никога не подценявайте един велик шампион. Твоята изключително работна етика, отдаденост и борбен дух са вдъхновение за мен и още безброй души по света. Горд съм, че споделям тази епоха с теб. За мен е чест, че изиграх роля в това да те мотивирам да постигнеш повече, както правиш и ти с мен в последните 18 години. Сигурен съм, че ти предстоят още много постижения, но засега се наслаждавай на днешното", написа Федерер в социалната мрежа "Инстаграм".

Припомняме, че Джокович не участва на турнира заради скандал с документите и отказ да се ваксинира, докато Федерер все още се възстановява от травма в коляното.