Лидерът в световната ранглиста при мъжете Новак Джокович ще се опита да спечели шести турнир от сериите “Мастърс” от шест възможни, когато на финала на надпреварата в Синсинати се изправи срещу Анди Мъри.
 
Ноле, който има 57 победи и една загуба през този сезон, вече спечели 9 турнира през годината и е фаворит за титлата на стартиращия на 29 август Ю Ес Оупън.
 
Сърбинът се класира за финала в Синсинати след отказване на Томаш Бердих. Чехът загуби първия сет с 5:7 и отказа да продължи мача заради контузия на рамото. Джокович също призна за болки в рамото и разкри, че не е в най-добра форма за участие на финала.
 
Анди Мъри отстрани американеца Марди Фиш след 6:3, 7:6. Британецът призна за физическа умора преди мача със сърбина. Двамата играха на финала на “Аустрелиън Оупън” през януари, когато Джокович спечели в три сета. През май Ноле победи Мъри и на полуфинала в Рим.
 
Британецът от своя страна има победа над Новак Джокович на финала в Синсинати през 2008 г. Това е една от седемте титли на Анди Мъри от турнири “Мастърс.”/БЛИЦ