Шампионът и финалистът от Откритото първенство по тенис на Австралия Новак Джокович и Рафаел Надал едва не припаднаха на церемонията по награждаването. Сърбинът спечели мача за титлата с 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 след 5 часа и 53 минути игра.

Силите на двамата бяха изчерпани след двубоя и това пролича ясно на церемонията. “Бях пред припадък. Чакането беше по-тежко от самия мач. Положението с Рафа беше същото и много се притесних за него, защото всички помним как той припадна по време на пресконференция миналата година”, заяви шампионът.

Самото награждаване продължи доста дълго време, а тенисистите изпитваха видима досада и едва се държаха на крака. Домакините организираха дълга церемония с много речи, защото това беше юбилейното стотно издание на турнира.

Надал се усети и седна на мрежата, докато Джокович се навеждаше в опит да остане на крака. Организаторите се осъзнаха и предложиха столове на играчите, които с благодарност приеха. Като признак на колегиалност Ноле подаде вода първо на съперника си и едва тогава взе за себе си.