Новак Джокович не скри огромното си задоволство от успешното си завръщане на корта. След шестмесечно отсъствие сърбинът започна с победа участието си на Аустрелиън Оупън. 12-кратният шампион от турнири от Големия шлем преодоля първия кръг след успех с 6:1, 6:2, 6:4 над американеца Доналд Йънг.

„Чувството да с завърна е прекрасно. Нямаше по-добро място, на което да започна отново да играя след шест месеца отсъствие заради контузия. Обичам да съм тук и да играя тук. Беше дълъг период без официален мач. Използвах времето да прекарам време със семейството ми, станах баща за втори път, което е невероятна благословия“, каза Ноле след мача.

Джокович сподели, че особено в първите два сета срещу Доналд Йънг тенисът му е бил перфектен: „Преди месец дори не знаех дали ще идвам в Австралия, защото не бях подготвен за съревнование от толкова високо ниво. Но ето ме. Играх перфектен тенис, сякаш никога не съм спирал. Агаси знае, че съм му много благодарен, че дойде и прекарва време с нас, че ме подкрепя. Благодаря му от дъното на сърцето си, той ми е приятел, както и Радек.“

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ