Новак Джокович загуби само един гейм от Йоаник Шилас и беше силно мотивиран на мача за "Купа Дейвис" в Белград, а след триумфа в два сета той говори и за плановете си за бъдещето.

Мнозина смятат, че Ноле вече няма за какво да се бори в тениса и го посочват като явна липса на мотивация, но сърбинът казва, че все още има две неща, които го карат да се събужда всеки ден с мисълта да излезе на тенис корта.

В късния етап от кариерата си и след като спечели всичко, което може да се спечели в тениса, Джокович каза, че има две неща, които го карат да играе все още на най-високо ниво и това е да играе и да представлява Сърбия, както и турнирите от Големия шлем.

„Оттук нататък се интересувам само от две неща в тениса. Вече не преследвам класиране в ATP, нито дори финален Мастърс турнир. Това вече не е целта ми и трябва да бъда честен. Ако питам себе си, моята кариера в другите турнири приключи. Не мога да знам дали ще играя и къде ще играя“, сподели Джокович.

„Имам само два приоритета. Това е да играя за националния отбор и турнирите от Големия шлем, всичко друго е по-малко важно. Сега имам нужда от добра физическа, емоционална и психическа почивка, а след това ще реша какво, как, кога и колко още...“, каза Новак.