Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович завърши сезона с титла от заключителния „Мастърс” в Лондон, а след това призна, че изпраща една от най-добрите си години. Снощи във финала в „О2 Арена” сърбинът надви по категоричен начин Роджър Федерер с 6:3, 6:4, с което си осигури четвърти трофей от финалния Мастърс.

„Това беше страхотен сезон за мен, изпълнен с много позитивни моменти. Ако трябва да избирам бих посочил победите ми в турнирите от Големия шлем и по-конкретно тези на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ.

През следващата година календарът ще е много наситен, но ще опитам да повторя нивото, което демонстрирах в последните няколко години. В действителност годината ми премина почти перфектно, а да стоя тук с трофея е безспорно най-добрият финал. Страхотният сезон, който имах определено ще ме вдъхнови още повече да продължа да се състезавам по същия начин”, сподели Джокович.

„”Ролан Гарос” е едно от най-големите предизвикателства за мен през годината, но не и единственото. Мога да изтъкна също и Олимпийските игри, които се провеждат веднъж на четири години. Трябва да си призная, че турнирите от Големия шлем, както и Олимиадата са сред приоритетите на тенисистите”, допълни сърбинът.