Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович продължава защитата на титлата си от „Ролан Гарос“, след като в мач от третия кръг се наложи със 7:5, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:0 над 22-годишния италианец Лоренцо Музети. Мачът продължи 4 часа и 32 минути и приключи малко след 3:00 часа през нощта парижко време.

37-годишният сърбин успя да направи обрат и да запише 369-ата си победа от Големия шлем, с което изравни рекорда по този показател на Роджър Федерер. Джокера може еднолично да оглави класацията, ако в понеделник успее да елиминира Франсиско Серундоло (Аржентина) на осминафиналите.

Началото на мача между Джокович и Музети се забави, тъй като трябваше да се изчака приключването на двубоя между Григор Димитров и Зизу Бергс. Ноле успя да се наложи над италианеца в края на първия сет и започна успешно срещата. След това сърбинът поведе с 4:1 във втората сет, но допусна обрат.

Музети взе и третия сет, след като имаше явно предимство пред световния №1. Тогава настъпи промяна в играта на Джокович, който намали значително грешките и при 3:2 в четвъртата част направи пробив, който му позволи да изравни резултата в срещата. В решителния пети сет Джокера беше безапелационен и за 18-и път в кариерата си се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос“.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК