Номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович каза искреното си мнение за Григор Димитров и останалите от неговото поколение.

Сърбинът беше попитан дали смята Гришо и другите за "изгубено поколение" на фона на топ 3 - Джокович, Федерер и Надал. Ноле определи Григор като тенисист, който не е успял да реализира пълния си потенциал, и определено може много повече от това, което показва.

"Наистина ми е трудно да го кажа, но може би е така. Уважавам момчета като Димитров, Иснър и Андерсън, но разбирам какво имате предвид.

През последните 10-15 години "Голямата тройка" печели 90% от титлите в Шлема. Но това се случва във всеки спорт. Имаме спортист като Вавринка, който спечели три титли от Шлема и заслужава по-често да се говори за него, но това не се случва. Такава е практиката на медиите и на феновете.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Да, всички искаме младата, свежа кръв да се намеси и да побеждава нас, големите имена. Потвърждавам - съгласен съм с мнението ви.

За Димитров не може да се каже, че не е успешен, защото винаги е бил в обкръжението на топ 10, достигна до №3 в света. Но той не успява да реализира потенциала си, защото истината е, че може повече. Говоря най-вече по отношение на представянето му в Големия шлем", отсече Джокович.