Новак Джокович получи лекарска помощ заради контузия на десния лакът в третия сет, но записа успех с 6:2, 6:1, 6:4 над британеца Кайл Едмънд, за да се класира за четвъртфиналите на Ю Ес Оупън за десета поредна година.

Сърбинът, който защитава титлата си от миналата година, най-накрая изигра пълен мач на турнира, след като в предишните пет дни имаше общ престой на корта от 31 минути, тъй като съперниците му във втория и третия кръг се отказваха заради контузии.

Джокович не показваше, че има медицински проблем в първите два сета, но в третата част се наложи да получи лекарска помощ. Ноле поведе с 2:0, но след това беше пробит и се сложи началото на серия от три поредни гейма за 84-ия в света Едмънд.

Тогава Джокович потърси помощ и се наложи масаж на лакътя в съблекалнята. Това е втори случай, в който той иска лекарска намеса от началото на Ю Ес Оупън. В първия кръг сърбинът имаше проблем с дясното рамо. След завръщането си на корта Джокера върна пробива и изравни резултата, а в десетия гейм на сета направи още един брейк, който се оказа победен в мача.

Следващият съперник на Новак Джокович ще бъде Жо-Вилфред Цонга. Французинът записа успех с 6:3, 6:3, 6:7 (7), 6:2 над американеца Джак Сок.

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ
US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ