ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович за 13-и път в кариерата си се класира за четвъртфиналите на US Open, след като се наложи с 6:2, 7:5, 6:4 над хърватина Борна Гойо. Срещата продължи два часа и 25 минути, а сърбинът този път не допусна никакви съмнения в превъзходството си на корта, както се случи при обрата му от 0:2 до 3:2 срещу Ласло Джере в предишния кръг на турнира.

Гойо, който мина през квалификационните кръгове, допусна пробив още в първия гейм на мача, а след това и още един в петия и така Джокович с лекота взе първия сет.

Във втората част хърватинът изненадващо осъществи брейк в подаването на Ноле, но притежателят на 23 титли от Големия шлем върна пробива още в следващия гейм. От този момент сетът беше равностоен, а решителен се оказа 11-ият гейм. Тогава Джокович осъществи нов брейк в сервиса на Борно Гойо и след при собственото си подаване приключи частта при първия си сетбол.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Ключовият момент в третия сет беше в седмия гейм. Джокера направи пробив в сервиса на съперника на нула и си отвори пътя към спечелване на частта и мача.

Следващият съперник на Новак Джокович ще бъде Тейлър Фритц от САЩ, записал успех със 7:6 (2), 6:4, 6:4 над швейцареца Доминик Щрикер. По този начин Фритц, който има общ баланс от 0:7 в мачовете си с Ноле, стана третият американец на четвъртфиналите на US Open. Подобно нещо се случва за първи път от 2005 г., когато в Топ 8 на турнира участват Андре Агаси, Джеймс Блейк и Роби Джинепри.

Представителите на САЩ Франсис Тиафо и Бен Шелтън също се класираха за четвъртфиналите, където ще се изправят един срещу друг. Шелтън се справи със сънародника си Томи Пол с 6:4, 6:3, 4:6, 6:4, докато Тиафо елиминира Ринки Хиджиката от Австралия с 6:4, 6:1, 6:4.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите