Новак Джокович се класира на финала на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал, след като съперникът му на полуфинала - Жо-Вилфред Цонга, се отказа във втория сет заради контузия. Преди това сърбинът вече имаше преднина от един сет, след като спечели първата част с 6:4 и водеше убедително и във втората с 3:0 гейма.

В началото мачът вървеше сравнително равностойно, като двамата печелеха подаванията си. Ноле взимаше геймовете с доста по-голяма лекота, докато французинът на няколко пъти трябваше да спасява точки за пробив. В крайна сметка в 10-ия гейм Цонга не издържа и пробивът стана факт, след което Джокович затвори сета за 6:4.

От този момент играта на Цонга окончателно рухна и допусна нов пробив още в началото на втория сет, а след това Джокович спечели и следващите два гейма, повеждайки с 3:0. При този резултат французинът повика лекар на терена и след кратък преглед, двамата взеха решение мачът да бъде прекратен и Джокович да бъде обявен за победител.

Сърбинът се класира на финала, където го очаква сблъсък с американеца Марди Фиш, който победи Янко Типсаревич в другия полуфинал./БЛИЦ