Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович продължава успешното преследване на Голям шлем, след като записа трудна победа с 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 над Александър Зверев (Германия) на полуфиналите на US Open.

По този начин Ноле не само взе реванш за загубата си от Зверев на олимпийските игри в Токио, но и се доближи само на един успех от постигането на Голям шлем. Такъв в мъжкия тенис не е записван от 52 години, когато Род Лейвър печели и четирите турнира от Шлема в рамките на една и съща година.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Първият сет беше решен от двойна грешка на сърбина, която позволи на германския тенисист да реализира пробив. След това обаче Джокера демонстрира доминацията си на корта и до края на мача пласира 41 уинъра и 12 аса.

Третият сет беше въпрос на оцеляване за по-подготвения. Джокович поведе с 40:0 в десетия гейм при сервис на Зверев. Германецът обаче спаси два брейкбола след маратонски разигравания, включително и едно с 53 разменени удара. Ноле все пак направи пробива.

В решителния пети сет Новак Джокович направи два ранни пробива и поведе с 4:0. Александър Зверев не се предаде и успя да върне единия брейк в седмия гейм, когато Ноле спаси четири брейкбола. Сърбинът обаче веднага върна пробива, което пък му донесе победата в мача.

В спор за титлата от US Open Новак Джокович ще се изправи срещу руснака Данийл Медведев, който постигна успех с 6:4, 7:5, 6:2 над 21-годишния канадец Феликс Оже-Алиасим.

Пробив в седмия гейм се оказа ключов за изхода на първия сет. Оже-Алиасим постигна първия си брейк в сервиса на руснака в средата на втората част, но три гейма по-късно Медведев върна пробива, а след това постигна още един в 11-ия гейм.

Руснакът проби сервиса на канадеца в третия и петия гейм на третия сет. Така Данийл Медведев за трети път в кариерата си и втори от началото на годината се класира за финал на турнир от Големия шлем. Той загуби битката за титлата на US Open през 2019 г. от Рафаел Надал, а в началото на 2021 г. отстъпи на Новак Джокович на финала на Australian Open. Сега обаче ще има шанс за реванш и не само ще опита да спре Ноле от постигането на Голям шлем, но и от спечелването на 21-а титла от Шлема.