Световният №1 Новак Джокович не срещна никакви проблеми в четвъртфиналния си мач с Николас Алмагро на турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс. Сръбският тенисист надигра поставения под номер 12 в схемата испанец с 6:3, 6:4 и продължава успешно защитата на миналогодишната си титла.

Джокович осъществи пробив за 3:1 в първия сет, но веднага след това загуби подаването си. Последва нов пробив на Джокович, който този път бе затвърден и той поведе с 5:2. Ноле затвори с лекота първия сет с 6:2. Във втория резултатът вървеше гейм за гейм без пробиви до 4:4, когато Джокович спечели подаването на съперника си и след това със своя сервис затвори двубоя в своя полза.

На полуфиналите водачът в световната ранглиста ще се изправи срещу 206-сантиметровия гигант от САЩ Джон Иснър. Американецът надделя с 6:3, 1:6, 7:5 над французина Жил Симон.

Четвъртфиналните си срещи днес ще изиграят Роджър Федерер и Рафаел Надал. В 22:00 часа българско време швейцарецът излиза на корта срещу Хуан Мартин Дел Потро, а веднага след края на този двубой ще се изиграе и срещата между Надал и друг аржентинец - Давид Налбандян./БЛИЦ