Световният номер 2 Новак Джокович надви шампиона от "Уимбълдън" Анди Мъри с 6:3, 7:6(2) в демонстративен мач в "Медисън Скуеър Гардън" снощи от Световния ден на тениса в Ню Йорк.

Сърбинът и шотландецът зарадваха почитателите на тениса с множество атрактивни отигравания. Джокович пък като шоумен направи удоволствие на част от зрителите и извика някои от малките фенове, за да направи няколко удара с тях. Между разиграванията сърбинът забавляваше зрителите с лицеви опори и танци.

По време на една от почивките Ноле и Мъри извадиха телефоните си и сами се снимаха до мрежата. На корта се появи и шампионката от "Уимбълдън" и прекратила вече кариерата си Марион Бартоли, която демонстрира силен сервис. След края на сблъсъка тенис звездите раздадоха автографи и се снимаха с някои от феновете.

Преди този двубой на корта излязоха Боб и Майк Брайън срещу Джон и Патрик Макенроу. Близнаците Брайън подходиха далеч по-сериозно и сразиха братята Макенроу с 9:3, след като спечелиха първите седем гейма, а след това подариха няколко на по-възрастните си противници.

Article.jpg