Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович продължава успешно защитата си на US Open и се класира за третия кръг, след като записа победа с 6:4, 7:6 (3), 6:1 над Хуан Игнасио Лондеро от Аржентина. Ноле обаче притесни феновете и треньорите си заради контузия на рамото, заради която викаше лекари на корта.

Дъждът в Ню Йорк доведе до прекъсване, а след това и до отлагане на почти всички останали мачове от програмата. Това обаче не се отрази на Джокера и Лондеро, които играха под покрива на корт "Артър Еш" и предоставиха на зрителите изключително интересен мач.

Джокович допусна ранен пробив в началото на мача, но успя да го върне и след това да поведе с 4:3, когато поиска лекарско прекъсване, за да получи масаж на рамото. Освен това сръбският тенисист взе и болкоуспокояващо, за да продължи да играе.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Въпреки че Новак Джокович довърши първата част много бързо, физиотерапевтът се завърна на корта и преди началото на втория сет. Контузията явно се отрази на играта му, тъй като Лондеро направи два пробива и поведе с 3:0. След това световният №1 спечели четири поредни гейма и се стигна до тайбрек, в който наложи волята си и поведе с 2:0 в мача.

В третия сет Ноле допусна пробив в първия се сервис гейм, но проби аржентинтеца при всичите му подавания и така сърбинът спечели чиста победа на US Open. Притесненията за състоянието на рамото му остават.

„Вероятно ще замразя рамото за 48 мача и ще видим как ще се почувствам. Със сигурност болката оказва влияние на сервиса и на бекхенда ми, но не искам фокусът да пада върху контузията. Записах чиста победа, но мачът не беше никак лесен. Искам да поздравя Лондеро за демонстрирания борбен дух“, обяви Джокера след края на мача.

Следващият съперник на Новак Джокович на US Open ще бъде победителят от мача между сънародника му Душан Лайович и американеца Денис Кудла. Техният мач е сред отложените заради дъжда над Ню Йорк.

US OPEN 2019 - СХЕМАТА ПРИ MЪЖЕТЕ