Новак Джокович най-после призна нещо, което дълго време не коментираше. Световният №1 заяви, че голямата цел в кариерата му е да подобри рекорда на Роджър Федерер за най-много титли в турнирите от Големия шлем. Швейцарецът има 20, а сърбинът е с 14. Втори засега по трофеи е Рафаел Надал със 17.

"Ще излъжа, ако кажа, че не искам да постигна възможно най-много победи в Големия шлем. Определено това е голямата ми цел и желание", коментира Джокович след спечелването на титлата от демонстративния турнир в Абу Даби.

"Вече има ново поколение от тенисисти, където лидер е Александър Зверев. Надал и Федерер още са в играта, Мъри и Вавринка се завръщат. Мъжкият тенис се намира в страхотен период по отношение на конкуренция и характери. Хубаво е да се виждат нови лица. За мен ще е голямо предизвикателство да запазя толкова високо ниво, особено като семеен човек. Но аз обичам предизвикателствата", добави Джокович, който следващата седмица започва участие на турнира в Доха. В катарската столица той ще срещне в първия кръг босненеца Дамир Джумхур.