Новак Джокович не скри радостта си от триумфа на „Ролан Гарос”, след който сърбинът влезе в историята на тениса. Световният номер 1 стана осмият състезател, триумфирал във всички турнири от Големия Шлем.

„Наистина това е един специален момент за меn. Най-важният момент в кариерата ми. След 10 дни на дъжд е хубаво, че виждаме слънцето. Прекрасно е, че видяхме толкова фенове на финала“, каза сърбинът, който веднага след като спечели финалния мач, нарисува с ракетата си сърце на на корта и легна в него, както направи Густаво Куертен през 2001 г., когато той спечели Откритото първенство на Франция.

„Най-важното за мен е, че днес почувствах неща, които не съм чувствал досега днес. Искам да поздравя Анди за невероятния турнир, очевидно е, че за мен беше удоволствие да се изправим един срещу друг още веднъж. Един от нас трябваше да загуби, но съм сигурен, че те го виждаме с големи трофеи в бъдещето. Анди е един от най-отдадените тенисисти и работи с екип от страхотни професионалисти, които искам да поздравя.

"Също така искам да благодаря на моето семейство и на моя отбор, които проявяват огромно търпение към мен всеки ден!“, завърши Джокович. 

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК !!!
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК !!!