Сърбинът Новак Джокович, който тази нощ се изправя днес срещу Давид Ферер на 1/2-финалите на Откритото първенство на САЩ, бе категоричен, че няма начин да е близък приятел с основните си съперници на корта – Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри. Според него това няма да се промени, докато всички те се състезават професионално.

„Няма как да сме приятели с Анди въпреки всичко. Да, аз го харесвам, но няма как да сме близки при положение, че трябва да сме съперници на корта и трябва да се борим един срещу друг. Това важи и за Роджър и Рафа. Харесваме се взаимно, има уважение между нас, но логиката говори, че няма как да сме най-добри приятели и да излизаме заедно. Когато всички приключим с тенис, може четиримата да отидем в бар, да пийнем бира и да си припомним какви чудесни мачове сме имали. На този етап обаче трябва да спазваме професионална дистация. Лично аз се виждам в бъдеще в приятелски отношения с тях, а фактът, че сега не можем да сме близки, даже е комплимент. Това означава, че за мен те са сериозна заплаха както на този турнир от Големия шлем, така и на предстоящите”, заяви Джокович.

”Всеки, който е играл с Анди Мъри, знае колко добър е той. Въпросът никога не е бил в това дали той може да победи мен, Рафа или Роджър. Въпросът е дали може да го направи на финал. До голяма степен тенисът опира до това да си стабилен на психологическо ниво. Според мен спечелването на олимпийското злато помогна на Анди именно в това отношение”, допълни бившият номер 1 в света.