Световният №1 Новак Джокович каза от какво се срамува най-много на корта и се определи като "несъвършено човешко същество" в интервю за „The Tennis Letter“.

"Не се гордея с това, че чупя ракети на корта. И без съмнение се срамувам от себе си, когато го правя. Но в същото време приемам себе си като несъвършено човешко същество", споделя световният номер.

Въпреки че е тенисистът с най-много титли от Големия шлем в историята, често публиката подкрепя противника му. Някои анализатори смятат, че това го мотивира да покаже най-добрата си игра.

"Напрежението и стресът са много по-големи, ако срещу теб е (публиката). В същото време всъщност се наслаждавам повече, когато съм в среда, в която имам подкрепа", добавя Джокович.

Сърбинът засипа с похвали испанския тенисист Карлос Алкарас, представител на новото поколение млади тенис звезди.

„Той е най-завършеният играч, когото съм виждал някога... Загубата на Уимбълдън ме ядоса толкова много, че трябваше да спечеля всичко на американска земя, което и направих. Това е страхотна възможност за мен да преоткрия себе си и наистина да работя по-усърдно от всякога“, каза Ноле.

На финала на Уимбълдън през юли Джкович падна от Алкарас с 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.

След това двамата играха финала на Мастърса в Синсинати и в полуфинала на Финалния турнир на ATP, като този път Ноле спечели съответно с 5:7, 7:6, 7:6 и 6:3, 6:2.

Общо до момента са изиграли помежду си 5 мача. Балансът е в полза на сърбина – 3:2 победи.