Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, заяви, че Ноле не е загубил надеждата да участва на турнира от сериите "Мастърс" в Маями по-късно този месец.

22-кратният шампион от Големия шлем се оттегли от Индиън Уелс, тъй като не може да играе в САЩ. Тъй като не е ваксиниран срещу КОВИД-19, Джокович е подал молба за специално разрешение за влизане в страната, но не е получил зелена светлина.

Извънредното положение в САЩ, свързано с Ковид-19, трябва да приключи на 11 май 2023 година. След тази дата чуждестранни граждани ще могат да влизат в страната без да са ваксинирани.

При настоящата ситуация Джокович не отговаря на критериите за допускане на чужденци на територията на САЩ, въпреки че получи подкрепа от тенис асоциацията на страната и организаторите на US Open.

Сърбинът иска да играе на турнира, който започва на 22 март, потвърди треньорът му Иванишевич и настоя за бързото решение на въпроса.

"Не сме се отказали. Той иска да играе и ще се радвам, ако му позволят – би било страхотно както за него, така и за тениса. Ако не, не е краят на света, той не игра и миналата година. Най-важното е да разберем скоро, за да можем да направим план", каза Иванишевич пред "Tennis Majors".

По отношение на подготовката за сезона на клей в Европа, не съм сигурен, че да играе в Маями е най-доброто решение за него. Зависи от Новак, в миналото той е триумфирал в Монте Карло, след като е играл в Индиън Уелс и в Маями. Ако е психически готов и в своята спортна форма, както беше в Австралия, тогава всичко е възможно", добави Горан Иванишевич.