Лидерът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович търси нова титла. Сърбинът участва на турнира в Дубай, където потегли с експресна победа с 6:1, 6:2 срещу Томи Робредо.

"Честно казано, не ме изненадва, че доминирам в тениса в момента. Имам високи очаквания към себе си и съм отдаден на всеки аспект от играта, за да постигам желаните резултати", каза Джокович.

"Тенисът не е само професия за мен, а нещо, към което съм приспособил начина ми на живот и много от навиците ми. Опитвам се да започвам всеки турнир с увереността и оптимизма, че ще взема титлата. В момента вярвам, че мога да победя всеки мач срещу всеки тенисист на всяка настилка", допълва Ноле.

"Резултатите от последните месеци ми дават причини да мисля по подобен начин и не виждам нищо лошо в това. Разбира се, не става дума за високомерие, защото уважавам безкрайно много всички мои колеги и осъзнавам, че не съм единственият, който иска да е №1 в света, но в момента аз успявам да покажа най-добрия си тенис.

През последните две седмици почти не хващах ракета, а посветих време на съпругата и сина ми. Важно е човек да постигне равновесие, за да може да „презарежда батериите“ и да е свеж, за да се представя на най-високо ниво. Това равновесие е нещо, което изграждам през последните пет-шест сезона. Успявам да играя силно в Индиън Уелс и Маями и след това да се прехвърля към сезона на клей без почти никаква пауза.“