Световният номер 1 Новак Джокович за пореден път изрази мнение, че настоящият US Open е неповторим за него. Както е известно, сърбинът се класира за полуфинал след успех над Жо-Вилфред Цонга, който обаче се отказа по време на мача. Това е третият съперник на сърбина, който не довършва мач срещу него по време на надпреварата.

„Аз съм на полуфинал и това е най-важното. Както и това да съм в състояние да изиграя няколко добри сета, както беше в четвъртия кръг и на четвъртфиналите. Смятам, че подходих с точната интензивност. Качеството на играта ми и нивото на представянето ми се покачиха през последните няколко дни, което ми дава кураж преди решителните битки, които предстоят. Отново съм в позиция да съм на един мач от финала. С напредването на турнира, чувствам, че се подобрявам".

"Разбира се, този турнир от Шлема е доста неповторим. Никога не ми се е случвало трима да се откажат срещу мен до полуфиналите. Мога само да им пожелая бързо възстановяване. Опитвам се да се концентрирам върху нещата, които трябва да направя и да се придържам към игровия си план. Забелязах по сервирането, че нещо се случва с Джо в средата на втория сет. Сигурен съм, че не е била лесна ситуацията, с която трябваше да се справи – да е на четвъртфинал и да е принуден да се откаже. Но това е спортът“, бе отговорът на Новак Джокович на пресконференцията на въпроса как би описал пътя си до полуфиналите.

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ
US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ