ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович продължава успешната защита на титлата си от Australian Open. Световният №1 записа победа със 7:6(3), 4:6, 6:2, 6:3 над американеца Тейлър Фритц. Срещата продължи 3 часа и 48 минути.

Това е 33-и пореден успех на Ноле в Мелбърн. Той няма загубен мач на турнира от шест години. Сърбинът спечели титлата от Откритото първенство на Австралия през 2019, 2020, 2021 и 2023 г. През 2022 г. той не беше допуснат до участие заради отказа му да се ваксинира срещу коронавирус и продължителен скандал в Мелбърн, след който беше депортиран от Австралия.

Първият сет беше изключително равностоен и нито един от двамата тенисисти не успя да постигне брейк в подаването на съперника. Всичко беше решено в тайбрека, където Джокович направи два минипробива.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Фритц изравни резултата в мача, след като спечели втория сет. Това стана благодарение на брейк в сервиса на Джокера още в първия гейм на частта. Два пробива в полза на сърбина решиха изхода на третия сет. Ноле ги направи във втория и осмия гейм.

Четвъртата част вървеше равностойно до шестия гейм, когато Новак Джосович проби сервиса на Фритц. Американецът отговори веднага и върна брейка, но още в следващия гейм допусна да бъде пробит на нула. Това отвори пътя на Джокера към успеха и той стигна до победата при собствен сервис и при първия си мачбол.

Съперник на Джокович в битката за участие на финала ще бъде победителят от срещата между Яник Синер (Италия) и Андрей Рубльов (Русия).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК