Актуалният победител на "Ю Ес Оупън" Новак Джокович няма търпение да започне да играе на любимия си турнир. Интересното е, че ако успее да защити титлата си от миналата година той ще получи бонус от 1 милион долара. Това стана възможно, след като спечели "US Open Series" преди последната надпреварата от Големия шлем.

"Обичам да играя на този турнир. През последните пет години се представям успешно в него. Чувството да дойда тук като настоящия шампион е невероятно.

Ню Йорк е един от уникалните градове в света. Такова е чувството и на самия турнир, особено по време на вечерните мачове, когато трибуните са пълни. Постоянно имаш комуникация с феновете и те с теб. На други турнири това не може да се случи. Затова и "Ю Ес Оупън" се отличава от тях.

Имах дълъг сезон, особено през лятото и мисля, че нещата вървят много добре. Винаги гледам от положителната страна. Физически се чувствам по-добре в сравнение с миналата година. Имах психологически спадове, но това е нормално и до известна степен се очаква.

Сега всичко е наред. Представих се добре в Торонто и в Синсинати. Преди Откритото първенство на САЩ е много важно да имаш достатъчно практика на твърди кортове. Това е моята любима настилка и нямам търпение да започна да играя", коментира Ноле.

В първия кръг от надпреварата поставеният под номер 2 в основната схема Джокович започва срещу Паоло Лоренци.