Новак Джокович обърна британеца Камерън Нори с 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 и ще защитава титлата си на "Уимбълдън" срещу скандалния австралиец Ник Кириос на финала. Сърбинът е шесткратен шампион в Откритото първенство на Великобритания по тенис и е в серия от 27 поредни спечелени двубоя на "свещената трева" и за четвърти пореден път ще спори за трофея.

В първия сет изненадващо световният №12 и местен любимец проби на три пъти Джокович, докато сърбинът успя да вземе само веднъж подаването на съперника и загуби тази част с 2:6.

Втората част вървеше равностойно и двамата печелеха подаванията си до осмия гейм, в който Ноле проби Нори и впоследствие спечели сета с 6:3, изравнявайки резултата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Шампионът от миналата година започна с пробив третия сет и това го окрили да направи още един за 4:1, след което нямаше проблеми да победи с 6:2 за пълния обрат в двубоя.

Джокович взе подаването на Нори и на старта на четвъртия сет, затвърждавайки пробива с гейм на нула. При резултат 3:2 сърбинът пропусна четири възможности за нов пробив. До края двамата печелеха сервис-геймовете си и Ноле ликува с 6:4, класирайки се за финала.

Както е известно, другият финалист на "Уимбълдън" е Ник Кириос, който се класира без игра заради оттеглянето на Рафаел Надал, който има разкъсване на мускул на корема.

Това бе втори мач между Ноле и Нори, който е на 26 години. Миналата година Джокович надделя с 6:2, 6:1 срещу британеца на финалите на АТП в Торино.  

НОВАК ДЖОКОВИЧ - КАМЕРЪН НОРИ 2:6, 6:3, 6:2, 6:4


РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ