Новак Джокович победи Роджър Федерер в полуфинал на Мастърса в Париж. Сърбинът стигна до успеха, след като губеше с 0:1 сета – 4:6, 6:3, 6:2. Това бе двубой №30 между двамата. Победата оставя шансовете на Джокович да завърши сезона като лидер в световната ранглиста.

В началото на мача Федерер поведе с 3:1 гейма и имаше шанс за още един пробив, но Джокович все пак успя да задържи подаването си за 3:2. Федерер поведе с 5:4, когато Новак имаше четири шанса да върне пробива. Швейцарецът обаче издържа, взе подаването си и затвори сета за 6:4. Федерер направи пробив още в началото на втория сет, но от тук насетне Ноле беше като машина. Сърбинът спечели шест от следващите осем гейма и изравни резултата в сетовете – 1:1, като спечели втория с 6:3.

Още в началото на третата част Ноле се възползва от грешките в играта на противника си, достигайки до ранен пробив, а при резултат 4:2 последва нов и Джокович се озова в ситуация, в която сервираше за място на финала. Ноле не загуби дори и точка и след два часа битка записа своята 14-а победа срещу Федерер от общо 30 изиграни мача.

На финала Новак Джокович ще се изправи срещу победителя от двубоя между Рафаел Надал и Давид Ферер./БЛИЦ