Новак Джокович няма да вземе участие в започващия на 7 август Мастърс турнир в Торонто. Ноле съобщи новината в интервю за сръбския сайт Sportklub. За момента световният №2 планира да играе само на един турнир преди US Open – Мастърса в Синсинати (13-20 август).

„Все още съм мотивиран да играя силно в оставащата част от сезона, като следващата ми голяма цел е US Open, както и Купа „Дейвис“. Това ще са двата най-важни турнира за мен до края на годината. Надявам се да съм здрави, силен и добре подготвен, за да мога да се боря за още една титла от Големия шлем“, обяви Ноле.

36-годишният Джокович нямаше възможност да играе на Откритото първенство на САЩ миналата година заради забраната на местното правителство в страната да влизат неваксинирани срещу COVID-19 лица. През пролетта обаче извънредните здравни мерки бяха отменени и сърбинът ще има шанс да се бори за четвърта титла в Ню Йорк.

„Щастлив съм да се завърна на US Open. Най-много успехи съм постигнал на твърди кортове, макар че тревата също се превърна в моя любима настилка в последните 5-6 години. Ако вземете предвид всичките ми турнири обаче, то най-успешната за мен настилка категорично е хард. Играл съм много финали в Ню Йорк. На последния загубих от Медведев, но за сметка на това получих огромна обич от публиката, което не се случваше често. До днес си спомням с умиление този момент и затова с радост бих се върнал", добави сърбинът.

Джокович е двукратен шампион в Синсинати, като през 2020 г. триумфира с 1:6, 6:3, 6:4 над Милош Раонич в мача за трофея.