Световният №1 Новак Джокович обяви, че ще срещне най-добрия български тенисист Григор Димитров най-вероятно в Черна гора по време на мини турнира Adria Tour – демонстративни надпревари, организирани от сърбина. Той даде специална пресконференция, на която разкри, че в турнирите ще се включи и Александър Зверев заедно с Гришо, Ноле и Доминик Тийм.

По първоначална информация Григор Димитров ще се състезава на 13/14 юни в сръбската столица Белград и на 20/21 юни в хърватския град Задар.

Останалите дати, които Джокович е обявил към момента, са 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в босненския град Баня Лука. Последните две опции остават под въпросителна – още не е ясно дали ще може да се играе там.

Все още се очаква допълнителна информация за съперниците на Гришо, както и официално потвърждение на датите. Всички мачове ще се играят на клей.

„Надяваме се да имаме публика, но трябва да спазваме всички ограничения в Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия. Искам, преди да ми зададете въпросите си, да потвърдя, че е 100% сигурно, че ще бъдат организирани турнири в Белград и Задар. За Черна Гора и Босна и Херцеговина все още не е потвърдено. Лично аз бих искал и там да се проведат надпревари. Работим върху това“, сподели Джокович.