Новак Джокович даде сериозна заявка не само за титлата на турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати, но и за трофея от US Open, записвайки експресна победа над Тейлър Фритц. На четвъртфиналите в Синсинати сърбинът се нуждаеше само от 62 минути за успеха с 6:0, 6:4 над американския си съперник.

36-годишният носител на 23 титли от Големия шлем доминираше изцяло през първия сет, който спечели за 21 минути. Дкокера беше изключително прецизен при посрещането, спечелвайки девет от 11-те си възможности при втори сервис на Тейлър Фритц.

Във втория сет се забеляза лек спад в представянето на Джокович и това доведе до пробив в полза на американеца още в първия гейм. Фритц водеше играта до 4:2 в своя полза, но след това дойде обратът. Сърбинът направи два поредни пробива и си гарантира победата.

На полуфиналите Ноле ще се изправи срещу Александър Зверев (Германия), който се наложи с 6:2, 6:3 над Адриан Манарино (Франция) за един час и 13 минути. Зверев не остави съмнения в предимството си и си осигури победата с ранни пробиви за 2:0 и в двата сета.

До момента Новак Джокович и Александър Зверев имат общо 11 срещи помежду си. Сърбинът е с предимство в общия баланс със 7:4 победи.