Новак Джокович победи Рафаел Надал в последния им мач от груповата фаза на финалния “Мастърс” в Лондон. Сърбинът стигна до успеха със 7:6, 6:3, но Рафа се бори два часа за първа победа в турнира на осемте най-добри.

След ранен пробив Новак дръпна сериозно в първия сет, но измъчваният от контузии от началото на лятото испанец върна пробива и доведе мача до тайбрек. В него Джокович спечели със 7:5. Вторият сет започна добре за миналогодишния победител в турнира на АТП, който победи бившия номер 1 с 6:3. Рафаел получи медицинска помощ заради болки в гърба и едва доигра мача.

Това е втори пореден успех за сърбина над Надал, след като го победи на полуфинал в Париж преди седмица. Спечелената тогава титла и тази в Базел седмица по-рано превърнаха Джокович във фаворит.

Въпреки страхотната форма, в която се намира, умората на Новак му си личи и шансовете му за полуфинал са съвсем малки. За да стигне до мач с победителя от другата група Роджър Федерер, Новак се надява класиралият се за полуфиналите Робин Сьодерлинг да победи Николай Давиденко в късния мач тази вечер.

Надал, който е измъчван от травми от “Ролан Гарос” насам, напуска турнира с 3 загуби в груповата фаза. Той не взе участие в него миналата година. Испанецът обаче ще е част от националния отбор, който играе финал за “Купа Дейвис” с Чехия между 4 и 6 декември./БЛИЦ