Най-добрият сръбски тенисист в момента Новак Джокович спечели силния турнир в Кей Бискейн (Маями), след като в изключително оспорван финал победи испанеца Рафаел Надал с 6:4, 3:6, 7:6. Срещата продължи почти 3 часа и половина.

В първия сет Джокович успя да се наложи с 6:4, но във втората част отстъпи инициативата и загуби с 3:6. В решителната трета част и двамата тенисисти дадоха всичко от себе си за победата, но след тайбрек Джокович успя да победи със 7:6 и да триумфира като победител в турнира, който за последно бе печелил през 2007 година. Преди две седмици в Индиън Уелс Джокович отново победи Надал на финала, пак след обрат от 0:1 до 2:1 сета.

23-годишният сърбин записа 26-а поредна победа и 24-а през 2011 година, като остава без загуба от началото на сезона. Постижението на Джокович е историческо, защото Ноле стана четвъртият тенисист в историята след американците Пийт Сампрас и Андре Агаси и швейцареца Роджър Федерер, който печели в един сезон "Аустрелиън Оупън" и турнирите в Индиън Уелс и Кей Бискейн (Маями)./БЛИЦ