Шампионът от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович продължава с чудесното си представяне този сезон. Сърбинът записа 20-а поредна победа в третия кръг на турнира в Маями. Той разби с 6:2, 6:0 завърналия се на корта след продължително отсъствие Джеймс Блейк. Това е най-силният старт на тенисист от 1986 година насам, а тогава Иван Лендъл спечели 25 мача.

“Всичко, което ми се случва в последните месеци е като сбъдната мечта. Не мога да повярвам, че играя толкова добре”, заяви след мача Ноле. В следващия кръг той ще играе със сънародника си Виктор Троицки, който отстрани Сам Куери със 7:6, 3:6, 7:5.

Добре се представя и Марди Фиш, който би Ришар Гаске 6:4, 6:3. При още две победи той ще бъде най-високо класираният американски тенисист. В момента Фиш е номер 15, но Анди Родик отпадна и ще слезе по-назад в ранглистата.

”Никога няма да се почувствам като най-силния американец, като знам колко много е постигнал Анди”, заяви Фиш, който в четвъртия кръг играе с Хуан Мартин дел Потро. Младият аржентинец набира скорост след завръщането си след почти едногодишна пауза. Той записа първи успех срещу тенисист от топ 10 – 6:3, 6:2 срещу четвъртия в света Робин Сьодерлин./БЛИЦ