Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Звездата на тениса Новак Джокович изригна срещу част от феновете на „Уимбълдън“, след като победи Холгер Руне с 6:3, 6:4, 6:2 и за 15-и път в кариерата си ще играе четвъртфинал на тревните кортове в „Ол Инглънд Клуб“.

Джокера отпразнува победата си, имитирайки свирене на цигулка. Той направи това в чест на дъщеря си Тара, която е започнала да взима музикални уроци.

37-годишният сърбин беше ядосан на привържениците, които го освиркваха и демонстрираха пристрастията си към датския му съперник с викове „Руууне, Руууне“.

„Обръщам се към всички, които избраха да демонстрират неуважение към играта и към един от тенисистите, в случая съм аз, пожелавам ви „Лееека нощ, лееека нощ. Приятна лека нощ“. Те показаха неуважение и не го приемам. Не, не, не! На всички останали, които демонстрираха респект, изказвам благодарности от цялото си сърце. Оценявам го“, заяви седемкратният шампион на „Уимбълдън“.

„Знам, че онези хора подкрепяха Руне, но това е само извинение, за да освиркват. Вижте, аз съм част от професионалния тенис повече от 20 години. Повярвайте, знам всички мръсни номера, знам как действат. Играл съм в много по-враждебна атмосфера. Затова тези хора няма как да ме притеснят. Добре, нека се фокусираме върху тези, които показаха уважение, които са си купили билета, за да гледат тенис и да оценят играчите и тяхната битка за победа“, допълни Джокера.

„Доволен съм от успеха си, но Холгер Руне не се доближи въобще до истинските си възможности на корта. Загуби първите 12 точки в мача и това изглежда му повлия. Напрежението да чакаш толкова дълго, за да излезеш на корта, също оказва влияние. Аз взех правилните решения в точния момент. Щастлив съм от успеха в три сета, чувствам се добре и очаквам следващия си мач“, коментира Джокович, който в следващия кръг ще играе с австралиеца Алекс де Минор.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ

Снимка: Getty Images/Guliver