Новак Джокович изрази задоволството си от победа №900 в своята кариера. Седемкратният шампион в Мелбърн започна похода към осма титла на Aустрелиън Оупън с труден успех срещу Ян-Ленард Щруф след 7:6(5), 6:2,2:6, 6:1 и записа седма поредна победа тази година.

„Невероятно е да се върна на тази арена, която има много специално място в сърцето ми. Това е най-успешният корт в кариерата ми. Хубаво е да се завърна в Австралия, земята на тениса. Благодаря, че останахте почти до полунощ и подкрепяхте и двама ни“, сподели Новак на корта след успеха.

„Много съм горд от всички постижения, но в същото време се опитвам да си напомням колко е хубаво да играя спорта, който обичам. Роден съм в Сърбия, която няма традиции в тениса. Хванах ракетата като малък и нищо от това не се очакваше. Но ето, че съм тук и се опитвам да се насладя на всеки момент“, добави сърбинът.

Родителите ми ми изпращаха видеа и снимки на хора, които празнуват в Сърбия. Беше невероятно да споделя корта с най-добрите ми приятели. Бях доволен, че можем да спечелим нещо заедно. Развълнувани сме, че взехме трофея“, каза още световният №2, който преди седмица изведе Сърбия до трофея в първото издание на турнира ATP Cup след 2-1 успеха срещу Испания на финала.